Miliony spokojených klientů Generali České pojišťovny (GČP) s sebou historicky přinášely v minulosti i velké množství tiskopisů. Přes obrovský rozvoj digitalizace na „papíru“ ale stále řada klientů trvá.

Generali České pojišťovně věří v integraci principů, jakými jsou například ochrana životního prostředí, dodržování lidských práv či aplikování aktivit ve společensko-sociální oblasti, mohl vzniknout i tento neobyčejný projekt s ještě neobyčejnějším výsledkem.

Zadáním projektu byl ekologický produkt, který bude nejen praktický, ale zároveň i zaujme na první pohled. Ideálně takový, který svým vzhledem a příběhem bude nenásilnou formou inspirovat v oblasti udržitelnosti každého, kdo se do něj posadí.

Hlavními “ingrediencemi” papírového křesla se staly zbytkové tiskopisy (které by nic jiného než standardní recyklace nečekala), dále karton, biologicky odbouratelné lepidlo a agentura NAVZDORY s Igorem Hanečákem.

Základ konstrukce se skládá z agenturou vyrobených papírových briket, které byly následně doplněny trochou recyklovaného kartonu. Na skořepinu se využil mix recyklovaného papíru a ekologicky odbouratelného lepidla vyvinutého v NAVZDORY.

A tak, cirka metr vysoké dílo z dílny NAVZDORY, vážící necelých 50 kilogramů, spatřilo světlo světa.

Nezbývá než sdílet velké díky Generali České pojišťovně a agentuře RD Present, která spolupráci zajistila. Za obojí agentura NAVZDORY následně získala společně s GČP a RD Present prestižní ocenění od POPAI v kategorii „Udržitelnost“.

#generali #rdpresent #upcycling #punkcycling #kreslo #chair #recyklovany#recycled #paper #rozlozitelne #lepidlo #biodegradable #glue #spoluprace #udrzitelnynabytek

 

A… Kdo že to je? Robot z elektroodpadu z dílny naší agentury.

Tenhle nadpozemský dvoumetrový “drobek” vzniknul na zakázku pro VŠB – Technickou univerzitu v Ostravě.

Je vyrobený z elektroodpadu přímo z VŠB – Technická univerzita Ostrava a na jeho výrobu padla paleta materiálu.

Jeho domovem je Fakulta elektrotechniky a informatiky VŠB, kde ho běžně studenti, profesoři i návštěvníci mohou vidět. Nicméně, občas se rád podívá i za hranice školních pozemků.😁

Naposledy byl vidět, jako čestný host, na největší české BitCoinové konferenci v Praze BTC Prague.

Za nás musíme říct, že mu to sluší ať je kdekoliv, a všeobecně, že nás tato iniciativa moc těší, protože hezky a nenásilně šíří myšlenku up-cyclingu a udržitelnosti.

 

#navzdory #upcycling #punkcycling #robotrene #elektroodpad #umeni #vsbostrava #feivsbtuo #btcprague #bitcoin

 

 

Odkaz na IG: ZDE

Na svahu budete za hvězdu s našimi ručně vyrobenými udržitelnými boby z kamionové autoplachty, které vydrží skoro všechno.

Oblíbila si je i modelka a naše podporovatelka Jitka Nováčková.

Budete s nimi za hvězdu jak v Helsinkách v kopcích sněhu, tak i za domem na kopci.

Oblíbila si je dokonce natolik, že už vlastní několik našich exemplářů.

A my jí za všechnu tu podporu chceme jednoduše poděkovat, protože šířit povědomí o up-cyclingu a udržitelnosti nezvládne v našich končinách jen tak někdo👏.

Pokud byste si chtěli zabobovat jako Jitka, mrkněte na �https://eshop.navzdory.com/boby_banner/  a třeba si s nějakým z našich originálních kousků padnete do oka.😉

 

#navzdory #jitka #novackova #udrzitelne #boby #upcycling #punkcycling #cesko #rucnivyroba 😉

Odkaz na IG: ZDE

V listopadu proběhlo slavnostní vyhlášení Národní ceny Spokojený zákazník 2023 pořádané Sdružením českých spotřebitelů a pod záštitou Moravskoslezského kraje.

A my jsme jedno z ocenění také převzali😊.

Máme velikou radost a také si toho velmi vážíme, protože jde vidět, že téma udržitelnosti ve společnosti rezonuje a baví!
A plus, ještě jeden bonus, nově nás najdete i na interaktivní mapě Národní ceny, kde máme svůj listing společně s dalšími společnostmi, které mají spokojené zákazníky 👌 (https://www.mapotic.com/narodni-cena-scs-spokojeny-zakaznik/1758872-navzdory-sro-ico-08374571?fbclid=IwAR0of0KZ6quXgDsxtwz9dOGAjgt9cnCR-nv_xQiE51c85K5ytfPY1k0YMk0)

Děkujeme a jedeme dál!😉

#navzdory #oceneni #sdruzeniceskychspotrebitelu #khkmsk #moravskoslezskykraj #narodnicena #spokojenyzakaznik #upcycling #punkcycling #cesko #rucnivyroba

Odkaz: ZDE

Máme za sebou realizaci dvou workshopů pro skvělé zaměstnance T-MOBILE!

Tentokrát jsme se společně vrhli na ruční výrobu magnetek na ledničku. Ale nebyly to obyčejné magnety🧲 . Nebyly ani začarované, jako v jednom z českých filmů, nýbrž up-cyclované 😉.

Každá magnetka se ve výsledku skládala z odpadního kartonu a také starého magnetu – vyseparovaného ze starých mobilních telefonů.

Za magnety patří díky perfektnímu týmu z Remobil.

Workshopům předcházela krátká prezentace o recyklaci starých mobilních telefonů a také o možnosti odnosu starých telefonů přímo do prodejen T-mobile. Tyto sesbírané telefony se poté předají Re-mobilu, který zajistí jejich recyklaci.

Děkujeme T-mobile za spolupráci na jedničku a i za další šíření povědomí o důležitosti a možnostech recyklace mobilních telefonů. Přeci jen, telefon má dnes skoro každý, ale ne každý si je jistý, co s ním, když doslouží.

#navzdory #tmobile  #remobil #recyklace #telefon #mobil #upcycling #punkcycling #magnet #handmade #mobile #phone #recycle #sustainability #udrzitelnost #vzdelavani #education

Odkaz: ZDE

Bylo pro nás výzvou spíchnout tyhle up-cycled šaty z bannerů, protože to byla naše premiéra a navíc jsme na to měli pouhých 10 dní!

Šaty jsme designovali a vyrobili pro společnost ORLEN. Premiéru si naše šaty střihly na festivalu Next Big Thing od FORBES, kde se řešily otázky, zda zachráníme naši planetu 🌏, které technologie jsou nejlepší ve vztahu k přírodě apod.

Děkujeme společnosti ORLEN za skvělou spolupráci 👍 a za šíření povědomí o udržitelnosti 🌲 .

Odkaz na Instagram: ZDE

Není posezení, jako posezení. To naše, které jsme vytvořili ve spolupráci s Moravskoslezsky kraj zaručeně běžně neuvidíš!

Designová lavička z vany nebo stolky a křesílka z barelů – přesně ty jste mohli vidět na Colours of Ostrava přímo v lounge u stanů Moravskoslezského kraje.

Navíc můžeš při odpočinku na našem posezení obdivovat vyobrazené památky našeho krásného kraje.

Máme z výsledků naší spolupráce velkou radost a velké díky patří všem z MSK za jejich rozhodnutí jít s námi touto kreativní a udržitelnou cestou.

#navzdory #msk #moravskoslezskykraj #ostrava #coulours #couloursofostrava #festival #hudba #design #upcycling #punkcyling #udrzitelnost

Odkaz na Instagram: ZDE

Máme ohromnou radost ze spolupráce s ROSSMANN Česká republika. Moc nás potěšila jejich slova, která s dovolením šíříme dál. 😊

Děkujeme, vážíme si toho!

Hledáte originální dárek? Tak rychle do NAVZDORY. Dali jsme s nimi hlavy dohromady a za pár měsíců vznikly krásné šperky z našich vyřazených letáků a magazínů ROSSMANN Life pro naše kolegyňky ve firmě. Nepotřebný papír tak neskončil v lisu, ale vdechli jsme mu nový život. Nejen, že reprezentujeme firmu s našimi tiskovinami, ale navíc děláme neskutečnou parádu. 😊Díky úžasnému týmu lidí z NAVZDORY naplňujeme náš slogan A život je krásnější. Chcete být také trendy a vyniknout mezi ostatními? Tady nesáhnete vedle – super nabídka, skvělá domluva, včasná doprava a TOP výsledek, kdy každý kus je ORIGINÁL. Takže za ROSSMANN velké díky a palec nahoru.

#upcycling #punkcycling #udrzitelne #upcycled #sperky #magazin #accessories #azivotjekrasnejsi

Odkaz na Linkedin: ZDE

Skvělý a neotřelý festival plný hudby, umění, módy, designu a parádní atmosféry.

Byli jsme tam nejen my, ale i kopa dalších inspirativních brandů. Prostě všichni, kteří chtějí ukázat, že udržitelnost a kreativita jdou ruku v ruce. 🤝

Už teď se těšíme na další akci s @LEEPA!

 

#leepa #rarevibes #artvintage #festival #upcycling #punkcycling

Protože ctíme tři základní prvky Reduce, Reuse, Recycle najdeš naši partu i v rámci ReUse Federace.

No a v téhle partě jsou i naši přátelé OZO Ostrava. Známe se už nějaký ten rok a rádi s nimi a jejich re-use centrem rozšiřujeme lidem obzory, jak se ostatně můžeš přesvědčit i na několika fotkách😊.

Udržitelnému podnikání a kamarádství zdar!🙌

#reusefederace #upcycling #punkcycling #ostrava #udrzitelnost #sustainability #friendships

 

Odkaz na Facebook: ZDE

Kromě našeho standardního lezení na stromy jsme aktuálně vylezli i na trochu jinou lípu 😀.

Spojili jsme síly s Leepa store a přidali se tak do skupiny značek, které baví nekonvenčního přístup a bourání konzumu. Je skvělý pocit být pohromadě s osobnostmi a kreativci, kteří si stojí za svým jako my. Určitě se podívejte, o čem leepa store vlastně je 😀.

 

Odkaz na Linkedin: ZDE

Dejte to s námi dohromady jako Rajec a z použitých lahví vám vyrobíme třeba designové up-cycled karafy, které jsou aktuálně k vidění v restauracích a kavárnách po celé České republice.

Díky tomuhle projektu taky vzniklo pár prototypů – skleničky, které jsme vyráběli z odříznutých vršků lahví. Využít se dají například i jako drobné svícny.

 

#navzdory #rajec #upcycling #punkcycling #kazyjsoufajn

 

Odkaz na Instagram: ZDE

V Hyundai Motor Manufacturing Czech pravidelně pořádají akce pro své zaměstnance a my jsme byli součástí HYUNDAI FAMILY DAY.

Kdo se chtěl inspirovat recepty a zároveň ochutnat naši ZERO WASTE kuchyni byl u nás na správném místě, jako ten, který se chtěl něco dozvědět o využití kávové sedliny.

Inspirovali jsme celkem ve velkém, protože akce se účastnilo

5 – 6.000 zaměstnanců s rodinami🙂.

#upcycling #punkcycling #ecocatering #kavovasedlina #workshop #peceozamestnance

 

Odkaz na Linkedin: ZDE

Rozjeli jsme spolupráci s Delmas.cz, takže nově mezi klasickými značkovými kabelkami a kufry najdeš i up-cycled klíčenky a etue vyrobené námi.

Chceme tak společně ukázat, že i značkový produkt může být udržitelný.

Pokud Tě zajímá jak vypadají kousky Delmasu, mrkni na ně rovnou https://bit.ly/3c3x2xP

A pokud zbytek našich produktů, šup na náš https://e-shop.navzdory.com

#collab #navzdoryxdelmas #upcycling #punkcycling #sustainability #udrzitelnost

 

Odkaz na Instagram: ZDE

Že život banneru končí ve chvíli, kdy splní svoji hrdinnou roli někde na budově?

Že už ho čeká jen smotání do role a chytání prachu, nebo rovnou likvidace?

Vůbec ne!

Díky tomu, že se v Currys Brno rozhodli přemýšlet jinak, mohla společně s námi vzniknout upcycled kolekce právě z jejich banneru.

Ten tak u nás dostal druhý život v podobě unikátních a stylových batohů a kosmetických tašek, které nyní dělají radost a všem jasně ukazují, že upcycling rozhodně není k zahození.

 

#navzdory #currys #upcycling #punkcycling #upcycledgoods #sustainability #udrzitelnost

 

Odkaz na Linkedin: ZDE

Bylo nám potěšením uspořádat workshop pro firmu ComAp, kde mělo hlavní roli staré linoleum a technika linoryt. Když spojíte tyhle dvě věci, můžete si jednoduše oživit své staré oblečení kreativním a hlavně vlastním potiskem! Děkujeme všem lidem z ComApu za skvělou atmosféru.

#workshop #upcycling #linoryt #udržitelnost #textil #EKO

Odkaz na Linkedin: ZDE

Máte rádi kávu? My třeba ano a podle statistik v tom určitě nejsme sami.

Víte co s kávovou sedlinou? My ano! Mrkněte na náš report!

Odkaz na report:  ZDE

 

Prezentace naší filosofie a trocha udržitelné inspirace pro zaměstnance TATRA BANKy by byla trochu málo! Je potřeba se do něčeho pořádně zakousnout 🙂
Co takhle Francouzské hranolky ze staršího chleba? Nebo mini topinky s ajvarem posypané chlebovým parmazánem? Kvašená zelenina a nebo třeba gazpacho z přezrálých rajčat a další zeleniny?

Bylo nám ctí inspirovat zaměstnance TATRA BANKy a děkujeme také za skvělý večerní networking 🙂

 

#ecocatering #udržitelnost #využitípotravin #vaření

 

Odkaz na Linkedin: ZDE

Máme radost, že čím dál více firem v našem kraji bere udržitelnost vážně🌳. Tím nemyslíme jen spolupráci s námi 🙂, ale máme na mysli jejich investice do nových technologií, recyklace apod.

Bochemie je další takovou firmou, pro kterou ekologie není jen prázdné slovo a my jsme rádi, že jsme jim pomohli vymyslet udržitelné reklamní předměty a dárkové sady.

#udržitelnost #EKO #upcycling #banner #tiskoviny #taška #obal #propiska #darkovasada

 

Odkaz na Linkedin: ZDE

Působíte ve větší kancelářské budově? Pijete v kancelářích hodně kávy? 🙂
Potom pro vás máme řešení, jak využít kávovou sedlinu – jedna z možností je workshop pro vaše zaměstnance jako tomu bylo pro KPMG Czech Republic. Navíc nám bylo potěšením účastníky inspirovat prostřednictvím TIPů, jak kávovou sedlinu využít u sebe doma.

 

#kávovasedlina #udržitelnost #workshop #kreativita

 

Odkaz na Instagram: ZDE

Máme na vás tuhle zapeklitou rovnici: kvalitní jídlo + profi servis + nádobí co už si něco zažilo doplněno o up-cycled doplňky = ? Ano, jedná se o catering v podání NAVZDORY :-).

Bylo nám potěším se v Gongu postarat o společnost CADSERVIS, s.r.o. na 1. ročníku jejich konference.
Děkujeme celé grupě z CADSERVIS za skvělou spolupráci a atmosféru (hlavně večer :-))

#catering #udržitelnost #cofeebreak #ECOcatering

 

Odkaz na Instagram: ZDE

Za tuhle parádní fotku děkujeme Grandhotel Pupp Karlovy Vary a.s. Bylo nám potěšením designovat produkt pro tento ikonický hotel, který je odnepaměti synonymem pro pohostinnost, prvotřídní služby a zábavu. Tímto produktem se stala ručně vyrobená miska z lahve Becherovky. Zastavte se a prožijte gurmánský zážitek na našich originálních servírovacích miskách.

#upcycling #ručnípráce #udržitelnost #miska #EKO #sklo

 

Odkaz na Linkedin: ZDE

Autopásy, které vidíte na fotce 1. byly vystřiženy z aut, které byly v Hyundai Motor Manufacturing Czech s.r.o. určeny k zešrotování.
Zhruba 90 % odpadů z HMMC je recyklovatelných, ale právě autopásy patří ke 2 %, které recyklovány nejsou a skončily by na skládce. Byli jsme s kolegy při prohlídce závodu velmi mile překvapeni, jak je v HMMC oblast odpadů řešena.
Je nám potěšením staré bannery a staré autopásy díky up-cyclingu kreativně přetvářet v originální peněženky a etue.

Tyto výrobky si také můžete zakoupit v jejich obchůdku v Nošovicích.

#upcycling #udržitelnost #odpady #cirkulárníekonomika #autopásy #bannery #ručnípráce

 

Odkaz na Linkedin: ZDE.

MOJEKOLO je jedním z největších e-shopů v ČR. Společné hodnoty přivedly NAVZDORY, MOJEKOLO a výzvu Do práce na kole na společnou cestu. Sdílíme společné hodnoty, mezi které patří udržitelnost nejen v životě, ale i v byznysu a také ve vztahu k životnímu prostředí. Spolupráce tak na sebe nenechala dlouho čekat. Vznikla limitovaná edice peněženek a tašek z cykloduší. Opasky byly vyrobeny z cykloduší, které jsme navíc kombinovali s hasičkou hadicí.

Pojďte se společně s námi zaregistrovat již teď do květnové výzvy Do práce na kole. Těšíme se, že se uvidíme na startovní čáře :).

Odkaz LinkedIn: ZDE.

Tohoto úkolu jsme se zhostili s velkým nadšením. Ve spolupráci s Institutem enviromentálních technologií na Vysoké škole báňské jsme z elektroodpadu sestavili robota Reného (jméno má totiž význam „znovuzrozený“). Ukázali jsme tak, že ekologie a originalita mohou jít ruku v ruce a z recyklace se může stát umění. Renému přejeme, ať svou univerzitu dobře reprezentuje všech akcích, kde se objeví.

Vysoká škola báňská ukazuje, že i veřejná instituce se může úspěšně vydat cestou společenské zodpovědnosti. Máme z toho radost a těšíme se na další společné projekty.

Odkaz LinkedIn: ZDE.

Když město Ostrava s OZO Ostrava s.r.o. zahajovalo provoz nového Reuse centra, nemohli jsme u toho chybět. Naopak jsme skvělý počin města v oblasti cirkulární ekonomiky využili k uspořádaní užitečných workshopů. Ukázali jsme, jak zužitkovat staré mesh bannery OZO Ostrava a jak ze starých lahví od vína vyrobit skleničky. Třídění odpadu je rozhodně správný směr, my ale věříme tomu, že spousta věcí, která by jinak skončila na skládkách, může dostat ještě druhou šanci. Také proto naše workshopy perfektně zapadly do konceptu celé akce.

Nebylo to ale jen o starých materiálech. Důležitou součástí naší práce je také ECO Catering a poukazování na problematiku plýtvání s potravinami. Návštěvníci tak dostali možnost pochutnat si na naší udržitelné kuchyni, kde využíváme potraviny, které Češi a Evropané obecně nejčastěji vyhazují. Děti se po našich skořicových hranolcích ze staršího chleba mohly utlouct. Děkujeme za skvělou akci. Věříme, že Reuse centrum Ostrava bude občanům sloužit dobře.

Odkaz LinkedIn: ZDE.

Spousta firem touží být při výběru dárkových předmětů originální. Tato snaha ovšem často končí volbou hrnečku nebo tužky s logem společnosti z unifikovaného katalogu reklamních předmětů. Společnost Prestar mezi takové firmy nepatří. Ukázala, že i v oblasti reklamních předmětů chce uvažovat udržitelně. Společně s námi připravila pro své partnery dárkové sady s vínem, které se jen tak neokoukají. My jsme tak mohli třeba starým lahvím vdechnout nový život v podobě up- cycled skleniček.

Máme radost z každé nové firmy, která si včas uvědomí, že společenská odpovědnost se stává základní součástí její DNA, moderní marketingové komunikace a PR. Zároveň si uvědomujeme, že upcycling materiálů na dárkové předměty Svět nespasí, ale jde o sympatický krok, který mnohé potěší a nenásilnou formou také inspiruje. Navíc po těchto prvních krůčcích se ve firmách často následně nastavují procesy, které již mají reálné dopady na životní prostředí.

Odkaz LinkedIn: ZDE.

DHL Freight CZ je další firmou, která se řídí udržitelností a zvolila naše originální reklamní předměty. V dárkových sadách tak nechyběly upcycled skleničky ze starých lahví, vánoční ozdoby z gramofonových desek nebo skleněná brčka. Děkujeme DHL za podporu českých firem v produktů vyrobených v České republice.

Odkaz LinkedIn: ZDE.

Zlepšování životního prostředí je dlouhodobou prioritou Moravskoslezského kraje. Aktivit v tomto ohledu každoročně přibývá, čemuž nemůžeme jinak než fandit. Jsme rádi, že vedení MSK věnuje pozornost i takovým detailům, jako jsou reklamní předměty. I ty totiž mohou být stoprocentně udržitelné. MSK upřednostňuje české up-cycled dárkové sady, které se zrodily v ostravské agentuře NAVZDORY. Třeba designová miska a svícen vyrobený ze starých lahví, kde výrobním materiálem pro podstavec svícnu bylo odpadní dřevo. Prostě fajné dárky z fajného kraje.

Odkaz LinkedIn: ZDE.

Společnost Untraco je další ukázkou toho, jak se udržitelnost malými krůčky dostává do povědomí firem. Je pravdou, že klíčenky z jejích starých reklamních bannerů nejsou největší známkou udržitelnosti, ale jde o sympatický krok a důkaz, že firma bere téma společenské odpovědnosti vážně. Jde také vidět, jak obrovský posun v myšlení firem v posledních letech nastal. Už to totiž není jen o greenwashingových frázích, ale o reálných počinech s pozitivní inspirací na okolí. Děkujeme společnosti Untraco za odvahu se do takového projektu s NAVZDORY pustit.

Odkaz LinkedIn: ZDE.

Ani odpadní dřevo nemusí nutně skončit na skládce. Důkazem jsou tyto krásné svícny, které vznikly ve spolupráci se společností Smurfit Kappa. Problém dřevěného odpadu tím asi nevyřešíme, ale třeba se nám povedlo pár lidi inspirovat.

Odkaz LinkedIn: ZDE.

Že má originalita nějaké meze? Jestli ano, tak nám se je zatím najít nepodařilo :). Naopak jsme pro pražský Orange Bar navrhli neotřelé menu z materiálů, které by jiní možná vyhodili na skládku. To by ale nevznikla tato parádní menu ze starých gramodesek a autoplachet. Jejich přeměnu jsme si moc užili a opět ukázali, že udržitelnost může nabývat skutečně mnoho podob. Už se všichni těšíme, až je společně s vámi v Orange baru zapijeme.

Odkaz LinkedIn: ZDE.

Společnost SUEZ dlouhodobě podporuje firmy, které udržely výrobu v ČR. Díky tomu jsme zcela „na míru“ vyrobili originální etue z jejich starých bannerů a tím jsme jim také pomohli od trochy odpadu :). Jsme rádi, že SUEZ společně s námi myslí na životní prostředí. Každý krok se v rámci udržitelnosti počítá a se SUEZ těch kroků pořád přibývá.

Odkaz LinkedIn: ZDE.

Nabídku od TV Polar prezentovat filozofii našeho ECO cateringu, jsme rádi využili. Šlo totiž o skvělou příležitost, jak širší veřejnost seznámit s problematikou potravinových odpadů z domácností. Jde o oblast, která se v různé míře dotýká nás všech. Mimochodem, věděli jste, že průměrný Čech ročně vyhodí až 80 kilogramů potravin? V NAVZDORY díky chutným receptům uvařených ze starších potravin nenásilnou formou vzděláváme firmy i veřejnost.

Odkaz LinkedIn včetně videa: ZDE.

Firma bez marketingu, jako by dnes nebyla. hlavně bez toho “zeleného”. Jeho obsah ale obvykle zůstává stejně vágním a povrchním, jako je jeho samotné označení a příliš rychle sklouzne k tzv. greenwashingu. S Jakubem Mastíkem z agentury NAVZDORY jsme se bavili o tom, jak to dělat jinak. V čem se NAVZDORY liší o klasické reklamní agentury? Přečtěte si v rozhovoru.

Odkaz LinkedIn: ZDE.

Z plachty závodního speciálu Tatra dakarského jezdce Tomáše Tomečka jsme vytvořili originální reklamní předměty. Tato limitovaná edice obsahuje dva typy tašek a batoh. Jak je u nás zvykem, jsou tyto krásné kousky z autoplachty a starých autopásů ručně šité a každá taška je hrdým originálem. To jsou přidané hodnoty, které nás i naše partnery baví a za to jim patří naše díky.

Některé kousky z této limitované edice jsou k zakoupení zde.

Odkaz LinkedIn: ZDE.

Vodafone nás pověřil úkolem. Společně jsme měli vymyslet originální dárek, pro jejich zaměstnance, kteří se účastní sběru starých elektro zařízení. Po několika úvahách jsme se shodli na řešení, které v sobě snoubilo ekologii, up-cycling a praktičnost. Tímto řešením byla výroba bloků ze starých bannerů Vodafone, které se tak nadechly k novému životu. Bloky po vypsání stačí naplnit novými papíry a stylový obal tak není potřeba nikdy vyhazovat. Prostě nekonečný blok :).

Odkaz LinkedIn: ZDE.

Vysoká škola báňská – Technická univerzita Ostrava je jednou z prvních vysokých škol u nás, která se rozhodla řešit reklamní předměty skutečně odpovědně. Ve VŠB-TUO se stává pravidlem, že staré materiály dostanou šanci na nový život. Jedním z příkladů jsou použité reklamní bannery, ze kterých jsme ve spolupráci s univerzitou vytvořili limitovanou edici nákupních tašek a pouzder (etují). Do výroby jsme navíc zapojili neziskový sektor, takže jsme o něco málo odlehčili životnímu prostředí, a zároveň také podpořili klienty neziskových organizací. Jsme rádi, že náš region je domovem pro univerzitu, která oblast společenské odpovědnosti (CSR) řeší skutečně komplexně, protože u reklamních předmětů nezůstalo :).

Odkaz LinkedIn: ZDE.