Up-cycled křeslo z papíru – tak vypadá pohodlné posezení ze starých tiskopisů pro Generali Českou pojišťovnu

Miliony spokojených klientů Generali České pojišťovny (GČP) s sebou historicky přinášely v minulosti i velké množství tiskopisů. Přes obrovský rozvoj digitalizace na „papíru“ ale stále řada klientů trvá.

Generali České pojišťovně věří v integraci principů, jakými jsou například ochrana životního prostředí, dodržování lidských práv či aplikování aktivit ve společensko-sociální oblasti, mohl vzniknout i tento neobyčejný projekt s ještě neobyčejnějším výsledkem.

Zadáním projektu byl ekologický produkt, který bude nejen praktický, ale zároveň i zaujme na první pohled. Ideálně takový, který svým vzhledem a příběhem bude nenásilnou formou inspirovat v oblasti udržitelnosti každého, kdo se do něj posadí.

Hlavními “ingrediencemi” papírového křesla se staly zbytkové tiskopisy (které by nic jiného než standardní recyklace nečekala), dále karton, biologicky odbouratelné lepidlo a agentura NAVZDORY s Igorem Hanečákem.

Základ konstrukce se skládá z agenturou vyrobených papírových briket, které byly následně doplněny trochou recyklovaného kartonu. Na skořepinu se využil mix recyklovaného papíru a ekologicky odbouratelného lepidla vyvinutého v NAVZDORY.

A tak, cirka metr vysoké dílo z dílny NAVZDORY, vážící necelých 50 kilogramů, spatřilo světlo světa.

Nezbývá než sdílet velké díky Generali České pojišťovně a agentuře RD Present, která spolupráci zajistila. Za obojí agentura NAVZDORY následně získala společně s GČP a RD Present prestižní ocenění od POPAI v kategorii „Udržitelnost“.

#generali #rdpresent #upcycling #punkcycling #kreslo #chair #recyklovany#recycled #paper #rozlozitelne #lepidlo #biodegradable #glue #spoluprace #udrzitelnynabytek